Klasse
3A Helles bock/maibock
Brygget
19. mai 2019
Flasket
22. september 2019
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1,069 / 1,014
Bitterhet (IBU)
31,0 ()
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

3 kg (39.6%) — Avangard Pilsner Malt — Grain — 3.3 EBC
2.5 kg (33%) — Maris Otter Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
2 kg (26.4%) — BestMalz Munich — Grain — 15 EBC
70 g (0.9%) — BestMalz Acidulated — Grain — 6 EBC

Humle og krydder

15 g (14 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 60 min

25 g (13 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 15 min

40 g (5 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Aroma — 20 min hopstand

Andre ingredienser

CaSO4 (skyllevann):
1,6 gram / 0,4 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):
2,2 gram / 0,6 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):
3,2 gram / 0,9 strøken teskje
CaCl2 (meskevann):
4,4 gram / 1,3 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):
0 gram / 0 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):
0 gram / 0 strøken teskje

Meskeinformasjon

Strike Temp — 42.8 °C

Temperature — 40 °C — 15 min

Temperature — 50 °C — 15 min

Temperature — 63 °C — 30 min

Temperature — 70 °C — 30 min

Gjærtype

WLP 833

Gjærmengde

3 pk

Informasjon om gjæring

Primary — 10 °C — 4 days

Primary — 13 °C — 1 days

Primary — 17 °C — 1 days

Primary — 19 °C — 1 days

Cold Crash — 5 °C — 7 days

Carbonation: 2.4 CO2-vol

Kommentarer


[BBcode]