Klasse
1D Tysk pilsner
Brygget
22. februar 2022
Flasket
23. mars 2022
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1050 / 1010
Bitterhet (IBU)
35,8 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

10.5 kg Eraclea Pilsner malt
0.5 kg Munich 1 malt
0.5 kg Chit malt
0.2 kg Acid malt

Humle og krydder

40g Magnum @ 60 min
50g Spalt @ 30 min
50g Spalt @ 2 min

Andre ingredienser

5 g Gypsum in Mash
2.5g Calcium Cloride in Mash
10g Gypsum in 50L sparging water
5g Calcium Cloride in 50L Sparging water
2ml 75% Phosphoric acid in 25L mashing water
1ml 75% Phosphoric acid in 50L sparging water
Whirfloc tablet @ 10 min
1 tsp Yeast Nutrient @ 10 min

Meskeinformasjon

Mash-in @ 62C for 45 min
Saccarification @70C for 45 min
No mash-out

Gjærtype

Brewly 4th gen.

Gjærmengde

Washed yeast cake

Informasjon om gjæring

Ferment at 10C for 3 weeks
Raise temp to 16C when SG is 1018
Finish fermentation at this temperature.

Kommentarer


[BBcode]