Klasse
10A Belgisk blond
Brygget
22. februar 2019
Flasket
17. mars 2019
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1,069 / 1,015
Bitterhet (IBU)
30,5 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5,25 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
0,60 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC)
0,15 kg Biscuit Malt (Brewferm) (50,0 EBC)
0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC)
0,40 kg Glukose (Dextrose) [Boil] [Boil for 15 min]

Humle og krydder

26,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 25,3 IBUs
25,00 g Saaz 2017 [3,00 %] boil 30 min - 5,2 IBUs

Andre ingredienser

0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)

Meskeinformasjon

18,00 L Skyllevann
19,00 L Meskevann
0,13 g/L gips (mesk+skyll)
0,09 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,2 ml/L melkesyre 80 % (mesk)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll)

Name Description Step Temperat Step Time
Betaamylase Add 18,00 L of water at 67,9 C 63,0 C 20 min
Alfaamylase Heat to 71,0 C over 15 min 71,0 C 20 min
Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

358 mrd. celler

Informasjon om gjæring

pitch på 18 C
holdt på 18,0 C i 3 døgn
rampet til 22,0 C over 4 døgn
rampet til 24,0 C over 14 døgn
rampet til 0,0 C over 2 døgn
holdt på 0,0 C i et par dager før tapping

Kommentarer


[BBcode]