Klasse
13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Raspberries
Brygget
15. april 2021
Flasket
16. mai 2021
Alkoholstyrke
3,8%
Farve (EBC)
6,9
OG/FG
1,033 / 1,004
Bitterhet (IBU)
8,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
12,0l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

1 kg (50%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale Pils — Korn — 3.5 EBC
1 kg (50%) — Bonsak Pale Hvete — Korn — 7 EBC

Humle og krydder

5 g (8 IBU) — Magnum 12.8% — Kok — 15 min

Andre ingredienser

1 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
10 ml — Lactic Acid 80% — Mesk
1.5 g — WildBrew Sour Pitch — Mesk
2 g — Polyclar Brewbrite — Kok — 10 min
1.5 g — Yeast Nutrients (WLN1000) — Kok — 10 min

Meskeinformasjon

Temperatur — 64 °C — 30 min
Temperatur — 70 °C — 30 min

Gjærtype

Fermentis US-05

Gjærmengde

1 pkg

Informasjon om gjæring

Primær — 18 °C — 10 dager
Primær — 20 °C — 4 dager
--- Split batch -> 6 L
Sekundær — 20 °C — 14 dager

Kommentarer

* Mash as normal
* Boil for 10 min
* Cool to 35 C
* Add lactic acid to reach pH of 4.4
* Pitch bacteria
* Add CO2 blanket / plastic wrap on the surface
* Kettle Sour at approx 1 day @ 35 C, measuring pH - target 3.2-3.3
* Boil and continue as normal


[BBcode]