Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Kakaonibs, laktose, eikechips
Brygget
13. april 2018
Flasket
4. mai 2018
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
120
OG/FG
1,096 / 1,028
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
38,0l
Gjærbare ingredienser

14 kg Best Pale Malt
1.8 kg Best Munich Malt Dark, 25 EBC
1.8 kg Crisp Caramalt, 30 EBC
1.3 kg Best Melanoidin Malt, 70 EBC
1.1 kg Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC
940 g Flaket Havre
680 g Crisp Roasted Barley, 1200 EBC
680 g Special B Malt, 350 EBC

Humle og krydder

140 g Magnum, 60 minutter

Andre ingredienser

1 kg laktose 30 min.

10 dager i gjæringskaret:
Eikechips trukket i akevitt: 42 g (1g per liter).
Kakaonibs trukket i akevitt: 200g.

Meskeinformasjon

Mesk: 66.5 grader 1 time.
Skylling: 75 grader 15 min.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

750 milliard celler

Informasjon om gjæring

18 grader 2 dager
19 grader 21 dager.

Kommentarer

Basert på Bryggselvs Knusern: https://www.bryggselv.no/finest/105063/knuser-n-imperial-stout-allgrain-%c3%b8lsett-20-liter


[BBcode]