Klasse
5D Altbier
Brygget
29. august 2023
Flasket
12. september 2023
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1,051 / 1,012
Bitterhet (IBU)
37,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
54,0l
Mengde ferdig øl
46,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Ale 61,4%
Munich 2 30%
Caramunich 1 3,9%
Caramunich 2 3,9%
Carafa Spesial 3 0,7%

Humle og krydder

Magnum 41 g 60 min
Saaz 50 g 15 min
Saaz 50 g. Hopstand

Andre ingredienser

Vannjustering fra Bergen til Typeriktig øl

Gjærnæring
1 Whirlfloc

Meskeinformasjon

Ca 66 grader 60 min.

Gjærtype

Lallemand Nottingham

Gjærmengde

33 gram

Informasjon om gjæring

16 grader 2 dager
18 grader 8 dager
20 grader 2 dager
4 grader2 dager CC

Hele forløpet 0,8 bar Trykk

Kommentarer

Gjæret under 0,8 bar, resten tvangskarbonert.


[BBcode]