Klasse
13B Krydderøl (basistype 3E Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Skudd fra sitka-gran
Brygget
16. juni 2020
Flasket
10. juli 2020
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1,063 / 1,010
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5.35 kg German - Munich Malt 2 35 8.81 70%
1.54 kg German - Pilsner 38 1.6 20.2%
0.20 kg German - CaraMunich III 34 57 2.6%
0.20 kg German - Carafa II 32 425 2.6%
0.10 kg German - Acidulated Malt 27 3.4 1.3%
0.21 kg German - Carapils 35 1.3 2.7%
0.04 kg German - Carafa III 32 535 0.5%

Humle og krydder

40 g Northern Brewer Pellet 6 Boil 60 min 23.41
200 g Granskudd Herb Boil 1 hr.

Andre ingredienser

1 tsp Calcium Chloride (dihydrate) Water Agt Mash 1 hr.
1 tsp Gypsum Water Agt Mash 1 hr.
5 g irish moss Water Agt Mash 15 min.
1 teskje gelatinpulver til klarning

Meskeinformasjon

60 min på 67 grader, så 20 min på 72 grader.
BIAB

Gjærtype

Saflager W-34/70

Gjærmengde

Ca. 1 dl slurry

Informasjon om gjæring

Pitcher på 9 og holder til nesten ferdig, så kjører opp til 20 ca. siste tredel

Kommentarer


[BBcode]