Klasse
5C Engelsk dark mild
Brygget
2. mars 2019
Flasket
21. mars 2019
Alkoholstyrke
3,1%
Farve (EBC)
44
OG/FG
1,034 / 1,010
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2,90 kg Maris Otter (Crisp) (7,9 EBC) 73,8 %
0,32 kg Dark Crystal (275,0 EBC) 8,1 %
0,26 kg Amber (125,0 EBC) 6,6 %
0,26 kg Crystal Dark - 77L (Crisp) (147,8 EBC) 6,6 %
0,13 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600,0 EBC) 3,3 %
0,06 kg Black (Crisp) (1350,0 EBC) 1,5 %

Humle og krydder

31,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 60,0 min 16,4 IBUs
19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 15,0 min 5,0 IBUs
19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 2,0 min 0,8 IBUs

Andre ingredienser

1,20 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins) Water
0,80 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water
0,70 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water
0,50 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water
0,20 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins)

Meskeinformasjon

65*C 45min
72*C 10min

Gjærtype

WLP002

Gjærmengde

0,8M celler/mL/°P

Informasjon om gjæring

18->19->20->21*C
Coldcrash
Gjærforløp åtte dager inkludert coldcrash

Kommentarer

For ordens skyld: Oppskriften er en litt justert versjon av Gahr Smith sin dark mild-oppskrift fra Norbrygg-forumet.


[BBcode]