5.2 kg - Chateau Pilsen 2- row - castle malting - 3.5 EBC
350 gram - Caramalt - Thomas Fawcett - 29.5 EBC
150 gram - Dark Crystal Malt - Thomas Fawcett - 300 EBC
150 gram - Wheat Malt Light - Ireks - 5 EBC
50 min - 18g Warrior 13.4%
6 min - 23.5 g Citra 12,8 %
6 min - 22 g Mosaic 11.4 %
20 min hop stand 70 grader - 23.5 g Citra 12.8%
20 min Hopstand 70 grader - 22g Mosaic 11.4 %
Dry Hop dag 6 - 55 g Cascade 6.9 %
VANNJUSTERING
3.9 g Cacl22
6.6 g MgSO4
15.2 g CasO4
1.5 ml Lactic Acid 80%
MASH PH 5.22
90 min mesk på 66 grader
10 min utmesk på 77 grader
+ skylling
Gjernes Kveik
5ml slurry
Brukte ikke-kommersiell Gjernes kveik.
Pitchet på 37 grader og lot det gjære på 38 grader til det var ferdig utgjæret etter 3-4 dager. Lot så temperaturen synke til ca 2 grader over de neste 2 dagene før jeg tørrhumlet. Lot det stå på 20 grader 2-3 dager før jeg gradvis senket temperaturen til 6 grader over de neste 2-3 dagene før ølet ble tappet på fat og karbnoert.