Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
26. august 2020
Flasket
6. september 2020
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1,012 / 1,012
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

5.2 kg - Chateau Pilsen 2- row - castle malting - 3.5 EBC

350 gram - Caramalt - Thomas Fawcett - 29.5 EBC

150 gram - Dark Crystal Malt - Thomas Fawcett - 300 EBC

150 gram - Wheat Malt Light - Ireks - 5 EBC

Humle og krydder

50 min - 18g Warrior 13.4%
6 min - 23.5 g Citra 12,8 %
6 min - 22 g Mosaic 11.4 %

20 min hop stand 70 grader - 23.5 g Citra 12.8%

20 min Hopstand 70 grader - 22g Mosaic 11.4 %

Dry Hop dag 6 - 55 g Cascade 6.9 %

Andre ingredienser

VANNJUSTERING

3.9 g Cacl22
6.6 g MgSO4
15.2 g CasO4
1.5 ml Lactic Acid 80%

Meskeinformasjon

MASH PH 5.22
90 min mesk på 66 grader
10 min utmesk på 77 grader
+ skylling

Gjærtype

Gjernes Kveik

Gjærmengde

5ml slurry

Informasjon om gjæring

Brukte ikke-kommersiell Gjernes kveik.
Pitchet på 37 grader og lot det gjære på 38 grader til det var ferdig utgjæret etter 3-4 dager. Lot så temperaturen synke til ca 2 grader over de neste 2 dagene før jeg tørrhumlet. Lot det stå på 20 grader 2-3 dager før jeg gradvis senket temperaturen til 6 grader over de neste 2-3 dagene før ølet ble tappet på fat og karbnoert.

Kommentarer


[BBcode]