Klasse
8D Porter
Brygget
18. februar 2019
Flasket
26. februar 2019
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
58,4
OG/FG
1,055 / 1,011
Bitterhet (IBU)
41,352 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
12,5l
Mengde ferdig øl
11,5l
Gjærbare ingredienser

Best Pale Ale Malt 2,1 kg
Weyermann Caramunich III 0,84 kg
Crisp Crystal Malt 0,36 kg
Crisp Chocolate Malt 0,15 kg
Crisp Black Malt 0,09 kg

Humle og krydder

Nelson Sauvin 15 gr
Cascade 7 gr
Cascade 23 gr

Andre ingredienser

Irish Moss, 7,5 gr brukt mot slutten av koking.

Meskeinformasjon

Mash 1 66 grader 75 minutter
Mash Out 75 frader 10 minutter
Deretter koking i 60 minutter

Gjærtype

Liberty Bell M36 x 1

Gjærmengde

En pose

Informasjon om gjæring

rehydrerte gjæren i lunkent vann (taffelvann uten gass). 17 timer etter start var det god gang i gjæringen. Romtemeratur var 20 grader

Kommentarer

Jeg har hentet bitterheten fra oppskriften, og jeg vet ikke hvordan den er beregnet.
Oppskriften kommer fra Grainfather Brewing Community.


[BBcode]