Klasse
5G Engelsk old/strong ale
Brygget
16. desember 2018
Flasket
19. mars 2018
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
40,1
OG/FG
1,066 / 1,016
Bitterhet (IBU)
46,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter 89.5%
Amber Malt 1.3%
Caramalt 1.3%
Crystal Dark 1.3%
Pale Chocolate Malt 1.3%
Black Treacle 100gr last 15min boil

Humle og krydder

Bramling Cross 20g/90min
Bramling Cross 40g/60min
Styrian Bobek 30g/30min
Fuggle 25g/15min
Fuggle 30g/2min

Andre ingredienser

41L Langevatn adjusted for Old Ale.
1ea Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

Meskeinformasjon

Mash 68degC/90min
Mash Out 76degC/15min

Gjærtype

Wyeast 9097-PC

Gjærmengde

2pkg

Informasjon om gjæring

20degC/7 days
22degC/14days

Kommentarer

Natural carbonation with 320gr Black Treacle and Spunding valve set for 1.8vol. @20degC


[BBcode]