Klasse
1D Tysk pilsener
Brygget
8. januar 2019
Flasket
31. januar 2019
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
8,2
OG/FG
1043 / 1006
Bitterhet (IBU)
51,8 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,24 kg pilsner malt 3,5 ebc
0,46 kg Munichmalt 25 ebc

Humle og krydder

38 g Hallertauet mittelf, 60 min
40 g Saab, 30 min
50 g Saaz, 15 min
76 g Saaz, 1 min

Andre ingredienser

1 TBL Whirlflock
1/2 Ts gjærnæring
O2 i 1 minutt
Mineraler som i Gahrs artikkel

Meskeinformasjon

Enstegs mesk på 63-64 gr i 90 min. Skylling i 45 min med vann på 78 GR.

Gjærtype

W 34/70

Gjærmengde

4 pk

Informasjon om gjæring

Pitch på 18 grader, gjæring på 12 gr i to døgn, så 14 gr i 13 dager, coldc til 3 gr. Karbonert med 8 g sukker/liter.

Kommentarer


[BBcode]