Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
9. februar 2020
Flasket
26. februar 2020
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,054 / 1,012
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

5.6 kg - Pale Malt, Maris Otter 5.9 EBC (93.3%)
200 g - Amber Malt 101 EBC (3.3%)
200 g - Dark Crystal Malt 220 EBC (3.3%)

Humle og krydder

60 min - 10 g - Columbus (Tomahawk) - 13.7%
5 min - 15 g - Denali - 14%
5 min - 15 g - Idaho #7 - 13%
Hop Stand
15 min 78 °C - 15 g - Denali - 14%
15 min 78 °C - 15 g - Idaho #7 - 13%
Dry Hops
3 days - 20 g - Denali - 14%
3 days - 20 g - Idaho #7 - 13%

Andre ingredienser

Mash - 3.2 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Mash - 5 g - Epsom Salt (MgSO4)
Mash - 8.5 g - Gypsum (CaSO4)
Mash - 2,3 ml - lactol
15 min - Boil - 1 items - Servomyces
15 min - Boil - 0.5 items - Whirlfloc
15 min - Boil - 2 g - Yeast Nutrients

Meskeinformasjon

68 °C - 90 min - Temperature
78 °C - 10 min - Temperature

Gjærtype

WLP4045 Sigmund's Kv

Gjærmengde

1 stk rør

Informasjon om gjæring

36 °C - 5 dager
18 °C - 2 dager
3 °C - 3 dager- Cold Crash
4 °C - 3 dager - Carbonation

Kommentarer

Er benyttet kommersiell "kveik" - WLP4045 SIGMUND´S VOSS KVEIK


[BBcode]