Klasse
13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Ryllik
Brygget
19. august 2021
Flasket
24. august 2021
Alkoholstyrke
2,5%
Farve (EBC)
5
OG/FG
1,025 / 1,005
Bitterhet (IBU)
1,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

1,5 kilo Pale ale malt Ireks
1,3 kilo Hvetemalt ireks

Humle og krydder

5 g tettnanger
20 gram hel ryllik
20 gram ryllikblomster

Andre ingredienser

Kalsiumsulfat-pulver
Kalsiumklorid-oppløsning
200 gram hel pale malt til syrning

Meskeinformasjon

No-sparge, ca 1 time på 64 grader

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

Ca. desiliter slurry

Informasjon om gjæring

Etter mesking, kjøl til 43 grader, og tilsett 200 gram ukvernet malt. Lot stå 2 dager på 43 grader.
Kokte så opp, tilsett humle, og ryllik.
Kjølte ned til 19 grader, gjæret på 19 grader i to eller tre dager,økte så til 25 grader og lot stå til plopping i gjærlås stoppet.

Kommentarer


[BBcode]