Klasse
7A Weizen (sydtysk)
Brygget
9. februar 2019
Flasket
26. februar 2019
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
12
OG/FG
1,046 / 1,009
Bitterhet (IBU)
14,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Pale malt
Hvetemalt
Røykt hvetemalt

Humle og krydder

Goldings
Tettnanger
Appelsinskall
Koriander

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Stegmesk, 10 min i på 52 grader C, så opp til 67 grader C i 60 minutt. Utmesk på 72 grader C i 10 minutt,

Gjærtype

WB-06

Gjærmengde

23g

Informasjon om gjæring

Gjæret på 19 grader i 10 dager, så opp til 23 grader den resterende tiden.

Kommentarer

Har karbonert med speise, måtte legge til en liten mengde vørter fra LME og denne var noen poeng mørkere, som gjør at ølen er mørkere enn de 8,5 ebcene oppskriften sier, har visuelt målt den til 12 ebc.


[BBcode]