Klasse
3E Klassisk norsk juleøl
Brygget
28. august 2022
Flasket
10. oktober 2022
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
34
OG/FG
1,067 / 1,021
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

13.5 kg (90%) — Weyermann Barke Munich Malt
1.5 kg (10%) — Weyermann Caramunich II — Korn

Humle og krydder

40 g (26 IBU) — Magnum 14.5% — Kok — 90 min

Andre ingredienser

8.5 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
9.8 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
8.6 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
1 tsp — Yeast Nutrients — Kok — 15 min

Meskeinformasjon

Temperatur — 50 °C — 1 min
Temperatur — 55 °C — 5 min
Temperatur — 67 °C — 50 min
Temperatur — 77 °C — 10 min

Gjærtype

wlp833

Gjærmengde

2000 milliard. cell.

Informasjon om gjæring

Primær — 11 °C — 7 dager
Primær — 12 °C — 1 dager
Primær — 13 °C — 1 dager
Primær — 14 °C — 1 dager
Primær — 15 °C — 1 dager
Primær — 16 °C — 1 dager
Primær — 17 °C — 1 dager
Primær — 18 °C — 8 dager
Cold Crash — 3 °C — 2 dager

Kommentarer


[BBcode]