Klasse
9E Imperial stout
Brygget
16. mai 2019
Flasket
11. oktober 2019
Alkoholstyrke
15,5%
Farve (EBC)
195
OG/FG
1138 / 1015
Bitterhet (IBU)
65,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter
Munich
Havregryn
Pale Chocolate
Caramunich III
Roasted Barley
Special B
Demerarasukker

Humle og krydder

Magnum @ 60 min: 50 g
EKG @ 15 min: 50 g
Jarrylo 15 min: 50 g
EKG @ 0 min: 50 g
Jarrylo 0 min: 50 g

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

64 C i 60 min
72 C i 30 min
78 C i 10 min

Gjærtype

WLP007 og EC-1118

Gjærmengde

700 mrd celler

Informasjon om gjæring

Gjæret på 18 grader i 5 dager. Så tilsatt champagnegjær og temperatur økt til 20 grader. Matet med 500 g demerara sukker (som lake) i 4 omganger (annenhver dag) etter stormgjæring. Totalt 16 dagers gjæring.

Kommentarer


[BBcode]