Klasse
13C Trelagret øl (basistype 12C Flamsk rød)
Ekstra ingredienser
Brygget
7. januar 2018
Flasket
13. august 2019
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
48
OG/FG
1054 / 1008
Bitterhet (IBU)
12,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3800 g
Vienna 7 EBC 2800 g
Aroma Malt 150 EBC 1800 g
Munich Malt 20 EBC 1200 g
Cara Munich I 100 EBC 1500 g
Special B 300 EBC 1200 g
Wheat Malt 3 EBC 600 g
Flaked Wheat 3 EBC 2000 g

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 0 g 60 min
Perle 4.9 % 67 g 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

70 graders mesk i 60 minutter, hev så til 76 grader i 10 min,skyllevann 80 grader. Kok to timer.

Gjærtype

3763 Roeselare Ale

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

20 °C 365 days

Kommentarer

Bryggedag 07.01.2018
Tatt over på eikefat 13.1.2018. 19 mnd på eikefat. Fatet 13.08.2019

Flaket hvete meskes, sammen med ca. 10 % afv malten, separat på 63 gr. i 15 min før det meskes sammen med resten av malten.

Justert vann med to ts klorid og to ts sulfat. PH målt til 5.2 før justering.

2 ts. Gjærnæring
4 ts. Irish Moss.
Ingen vannjustering

2 pk Roeselare Bledn, 2 mnd gamle. Suppler med 50 gr.US 05


[BBcode]