Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
6. januar 2020
Flasket
23. januar 2020
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1,049 / 1,012
Bitterhet (IBU)
19,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsmalt 80%
Flaket mais 10%
Vienna malt 10%
Syremalt 2%

Humle og krydder

Hallertau blanc
10 gram 60 min
50 gram 5 min
40 gram tørrhumle en uke

Andre ingredienser

Klarning:
Krusflik (Irish moss) under kok
Gelatin

Vannjustering
Kalsiumklorid
Gips
Bordsalt

Meskeinformasjon

67 grader til jod test negativ, så øker til 75 grader

Gjærtype

Bavarian Lager M76

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Starter på 10 grader, så øker gradvis til 18 grader mot slutten. Så 1 grader i to uker, med tørrhumle siste uke

Kommentarer


[BBcode]