Klasse
1D Tysk pilsner
Brygget
8. november 2019
Flasket
4. desember 2019
Alkoholstyrke
5,7%
Farve (EBC)
6,6
OG/FG
1053 / 1010
Bitterhet (IBU)
36,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
13,0l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

2,6 kg pils 2 ebc
0,2 kg bohemian pils 4 ebc
0.2 kg Munich 1 . 17.7 ebc
0.15 Carapils 3.9 ebc

Humle og krydder

20 gram Perle. 60 min kok
10 gram Mittelfrue. 30 min kok
10 gram Mittelfrue.20 min kok
10 gram Strisselspalt. 10 min kok

Andre ingredienser

3 gram CaSO4 og 1.5 gram CaCl2 i meskevann
1.5 gram CaSO4 og 0.75 gram CaCl2 i skyllevann

6 dråper IBU forsterker. (6%)

Meskeinformasjon

Meskes på 63 grader i 60 min.
Deretter 70 grader 30 min.

Gjærtype

Wlp 850

Gjærmengde

300milliarder

Informasjon om gjæring

Gjæres på 11 grader.
13 grader siste 4 dager

Kommentarer

Tlsatte noen dråper IBU forsterker etter en smaksprøve.


[BBcode]