Klasse
3E Klassisk norsk juleøl
Brygget
3. oktober 2019
Flasket
13. oktober 2019
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1,067 / 1,019
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Munich malt, 6 kilo
Pils malt, 1 kilo
Caramunich III, 0,6 kilo

Humle og krydder

Saaz(2,4 AA) 100 gram, 60 minutter

Andre ingredienser

Krusflik (Irish moss) 5 gram
Gelatin til klarning

Meskeinformasjon

Et steg, ca. 67 grader i en time

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

4 liter starter

Informasjon om gjæring

Pitchet på 15 grader, senket til 9 grader på 3 timer
Gjæret på 9 grader i 5 dager til sg 1,034, økte da i steg på 2 grader hver 12. time til 18 grader, hvor den stod to dager før rask nedkjøling til 0 grader.

Kommentarer

Ble flasket litt for seint, så forventer litt for lite kullsyre.


[BBcode]