Klasse
6E New England IPA
Brygget
17. april 2021
Flasket
1. mai 2021
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1,065 / 1,012
Bitterhet (IBU)
54,0 (N)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

78 % Golden promise
12 % Havregryn
10 % Hvetemalt

Humle og krydder

0,1 g/l Columbus @60 min
4,4 g/l Galaxy hopstand @82 grader i 30 min
4,4 g/l Talus hopstand @82 grader i 30 min
1,0 g/l Columbus hopstand @82 grader i 30 min

1 g/l Galaxy trørrhumle @ dag 2
1 g/l Talus trørrhumle @ dag 2
0,25 g/l Columbus tørrhumle @ dag 2

2 g/l Galaxy trørrhumle @ dag 9
2 g/l Talus trørrhumle @ dag 9
0,5 g/l Columbus tørrhumle @ dag 9

Andre ingredienser

Whirlfloc og servomyces

Vannjustering til følgende profil:

kalsium: 134 ppm
magnesium: 19 ppm
klorid: 190 ppm
sulfat: 125 ppm

Tilsatte ren oksygen ved pitch av gjær.

Meskeinformasjon

Mesket på 67 grader.

Gjærtype

WLP066 London Fog

Gjærmengde

1 mill. per ml plato

Informasjon om gjæring

Pitchet på 18 grader. Lot stige naturlig til 20 grader. Holdt 20 i tre dager. Rampet opp til 21 grader før jeg reduserte temperaturen til 13,5 grader før siste tørrhumling. Kaldkræsj på 2 grader i 2 dager. Totalt 14 dager i gjæringskaret.

Kommentarer


[BBcode]