Klasse
9E Imperial stout
Brygget
5. november 2017
Flasket
16. april 2018
Alkoholstyrke
16,0%
Farve (EBC)
95
OG/FG
1100 / 1020
Bitterhet (IBU)
99,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

Maris otter 10,5
Munich. 2,5
Roasted barley 0,5
Black malt, Chocolatemalt, crystal malt, dark crystal, amber malt, brown malt, flaket havre

Humle og krydder

Columbus 45 gr
Bramling 100gr
Crystal 70 gr.

Eikechips lagret i wiskey

Andre ingredienser

Tilsatt lactose kokt i vann på fat.

Meskeinformasjon

Mesker 66 grader i 3 timer, pga tykk mesk.
Minimalt med skylling
Koker lenge for høy nok OG.

Gjærtype

Wlp 001;wlp 007

Gjærmengde

2 liter slurry

Informasjon om gjæring

Starter gjæring på 14 grader, tar ut vørter og koker inn candisukker 3 ganger under gjæringsforløp og kjøler og tilsetter tilbake. Total OG med sukker 1150.

Kommentarer

Tilsatt nitrogen ved flasking, helles brått i glasset.


[BBcode]