Klasse
9E Imperial stout
Brygget
18. februar 2018
Flasket
9. mars 2018
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
92
OG/FG
1,105 / 1,028
Bitterhet (IBU)
100,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
17,0l
Mengde ferdig øl
13,5l
Gjærbare ingredienser

Pale malt 7000g
Pilsner malt 2000g
Havregyn 1100g
Crystal 120 ebc 260g
Brown malt 180 ebc 250g
Carafa special I 900 ebc 150g
Chocolate 1200 ebc 113g
Roasted Barley 1800 ebc 150g

Humle og krydder

Co2 humle extrakt 61% 20ml

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesker 24,5l vann.
66-64C i 120 min
Skylller med 6 liter vann
Koker 120 min

Gjærtype

Gjernes kveik

Gjærmengde

80ml m/mariauge

Informasjon om gjæring

33C i 3 dager, setter så ned tem til 18C frem til flasking. Tilsetter litt Gjernes kveik ved flasking til karbonering.

Kommentarer


[BBcode]