Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
6. april 2018
Flasket
18. mai 2018
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
73,7
OG/FG
1,050 / 1,012
Bitterhet (IBU)
29,9 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
14,0l
Mengde ferdig øl
9,0l
Gjærbare ingredienser

BEST Pilsen Malt 67.6%
Caramunich I 14.7%
Carafa II 8.8%
BEST Red X 2.9%
Carafa I 2.9%
Torrified Wheat 2.9%

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfrueh 28g/FWH
Hallertauer Mittelfrueh 28g/60min
Hallertauer Mittelfrueh 16g/10min
Hallertauer Mittelfrueh 28g/2min

Andre ingredienser

25L Langevatn
5ml Lactic Acid
2.8g Epsom Salt
2.6g Calcium Chloride
1.4g Gypsum
0.4g Table Salt

1ea. Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

Meskeinformasjon

Protein Rest 55degC/10min
Mash 63degC/60min
Mash 70degC/15min
Mash Out 76degC/15min

Gjærtype

WLP850

Gjærmengde

1pkg/100billion

Informasjon om gjæring

10degC/14days
17degC/3days
2degC lagering

Kommentarer

Cold steeped dark malts for 24hrs and added last 15min of boil.


[BBcode]