Klasse
9E Imperial stout
Brygget
7. september 2018
Flasket
7. mars 2019
Alkoholstyrke
11,3%
Farve (EBC)
120
OG/FG
1113 / 1028
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Best Pale malt
Best Munic Malt Dark
Crisp Caramalt
Best Melanoidin Malt
Crisp Chocolate Malt
Flaket Havre
Crisp Roasted Barley
Special B Malt

Humle og krydder

Magnum

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

66 C. i 90 min.
78 C i 10 min.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

4pk a 11g rehydrert

Informasjon om gjæring

19 C i 7 døgn
20 C i 7 døgn

Gjæret på fermentasaurus under trykk.
Ca 0,6 bar gjennom hele gjæringsforløpet

Kommentarer

Ølen ble fatet og tvangskarbonert, og flasket med beergun før det sendes til NM i hjemmebrygg.


[BBcode]