Klasse
13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser
Kirsebær
Brygget
20. januar 2019
Flasket
16. februar 2019
Alkoholstyrke
7,9%
Farve (EBC)
73
OG/FG
1,080 / 1,020
Bitterhet (IBU)
32,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
52,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

12 kg Munich malt
8 kg pilsner malt
0,6 kg Caramunich III
0,6 kg Carafa II
0,4 kg Special B
0,4 kg Chocolate malt

Humle og krydder

100 gram Aurora (6,5%AA) i 60 min
65 gram Saaz (3,0% AA) i 15 min
65 gram Saaz (3,0% AA) i 5 min

Andre ingredienser

Vannjustering i mesk 22g CaCo3 + 11g NaHCO3
1 ts gjærnæring og 1ts super moss siste 15 min av kok.
1,75 kg pasteuriserte kirsebær uten stein fra hagen tilsatt etter stormgjæring.

Meskeinformasjon

Dobbeltmesk på speidel 50L.
1-stegs infusjonsmesk på 67 grader i 75 min med halvparten av malten x 2.
Utmesk 76 grader 15 min.
Skylling 15 L vann 76 grader.

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

1450 mrd celler

Informasjon om gjæring

10 grader i temperaturstyrt kjøleskap 3 uker.
Temp økt til 15 grader mot slutten.

Kommentarer


[BBcode]