Klasse
4C Engelsk strong bitter / engelsk pale ale
Brygget
15. mars 2022
Flasket
10. april 2022
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
11,5
OG/FG
1050 / 1012
Bitterhet (IBU)
33,8 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

10 kg Maris Otter Pale mal
0.3 kg Crystal malt
0.2 kg Torrified Wheat malt
0.15 Carafa Special 1
0.5 kg Invert Sugar

Humle og krydder

60g Fuggles @ 75 min.
45g Challenger @ 75 min.
60g Northdown @ 5 min.

Andre ingredienser

5g Gypsum in Mash
2.5g Calcium Cloride in Mash
2.5g Epsom Salt in Mash
Double amount of above salts in 50 liter Sparging water
Whirfloc tablet @ 10 min Boil
1 tsp Yeast Nutrient @ 10 min Boil

Meskeinformasjon

Mash-in @ 66C for 90 min
No Mash-out

Gjærtype

Wyeast 1469

Gjærmengde

3 liter starter

Informasjon om gjæring

Ferment at 20C for 2 weeks
Mature for 10 days before bottling

Kommentarer


[BBcode]