Klasse
9E Imperial stout
Brygget
9. april 2018
Flasket
26. april 2018
Alkoholstyrke
10,75%
Farve (EBC)
136,6
OG/FG
1,118 / 1,036
Bitterhet (IBU)
108,7 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

1 Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) - 5, EBC 11
2 Flaket Havre - 3 EBC 4,1
3 Acidulated (Weyermann) - 3,5 EBC 0,8
4 Flaket hvete - 3,9 EBC 0,6
5 Special B - 350 EBC 0,6
6 Carafa Special III (Weyermann) - 1400 EBC 0,5
7 Aroma Malt - 150 EBC 0,45
8 Carared (Weyermann) - 47,3 EBC 0,35
9 Roasted Barley (Thomas Fawcett) - 1199.7 EBC 0,35
10 Peat Smoked Malt - 5,5 EBC 0,2
11 Black Malt (Thomas Fawcett) - 1300,2 EBC 0,15
12 Chocolate Malt (Thomas Fawcett) - 1000,8 EBC 0,15
13 Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) - 118,2 EBC 0,15
14 DME - 6 EBC - 2 kg - 90 min kok.
15 Billingtons Molasses - 157 EBC - 300 gram - 45 minutter 19,4

Humle og krydder

1 Bramlings Cross 7,5 % alpha 200 gram 90 min
2 Bramlings Cross 7,5 % alpha 50 gram 15 min
3 Bramlings Cross 7,5 % alpha 50 gram 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Steg 1 64°C i 90 minutter
Steg 2 72°C i 20 minutter
Steg 3 76°C i 10 minutter

Gjærtype

Lidakveik

Gjærmengde

En klype

Informasjon om gjæring

33°C til stabil.

Kommentarer

Speise


[BBcode]