Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Eiketerninger til lagring
Brygget
11. november 2019
Flasket
20. september 2020
Alkoholstyrke
17,5%
Farve (EBC)
98
OG/FG
1,152 / 1,015
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg United Kingdom - Maris Otter Pale
2 kg United Kingdom - Munich
1 kg Flaked Barley
1 kg Flaked Oats
0.65 kg American - Roasted Barley
0.35 kg German - CaraMunich II
0.45 kg Belgian - Special B
0.25 kg German - Carafa II
0.30 kg American - Chocolate
0.25 kg United Kingdom - Pale Chocolate
0.7 kg DME light
0.65 kg demerarasukker
0.8 kg Muscovadosukker

Humle og krydder

40 g Target - Boil 60 min
60 g Target - Boil 20
40 g East Kent Goldings - Boil 5 min
40 g East Kent Goldings - Whirlpool at 80 °C 20 min

Andre ingredienser

WLN4100

Meskeinformasjon

Dobbletmesket - 63 grader

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

Primærgjør var WLP007. Gjæret på 20 grader. Tilsatte enzym og Champagnegjær etter noen dager.

Kommentarer

Etter gjæring ble ølet cold crashet. Deretter ble det tappet på fat.

I fatet ble det tilsatt 150 gram eiketerninger. Terningene hadde blitt brent i stekeovn først, og hadde ligget i snaue 9 måneder på Jack Daniels.

Totalt sto ølet i fatet i ca 9 måneder.


[BBcode]