Klasse
9E Imperial stout
Brygget
None
Flasket
16. november 2018
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
103
OG/FG
1094 / 1024
Bitterhet (IBU)
97,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g
Pale Malt 5 EBC 8900 g
Cara Munich II 120 EBC 1000 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Roasted Barley 1100 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 150 g

Humle og krydder

Perle 9.0 % 39 g 60 min
Columbus 16.0 % 24 g 60 min
Challenger 7.3 % 72 g 60 min
Crystal 4.9 % 50 g 30 min
Crystal 4.9 % 50 g 15 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk ca 45 liter 66 °C 5 min
Mash step 60 °C 60 min
Mash step 66 °C 40 min
Brukte ca 1/2 time på å nå 78 grader. 78 °C 10 min

Gjærtype

WLP007 Dry English A

Gjærmengde

stor starter

Informasjon om gjæring

18 grader. 22 grader på slutten

Kommentarer


[BBcode]