Klasse
5D Altbier
Brygget
29. desember 2021
Flasket
15. januar 2022
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1,046 / 1,009
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

3.5 kg (65.3%) — BestMalz Pilsen Malt — Korn — 3.5 EBC
900 g (16.8%) — BestMalz Munich — Korn — 15 EBC
400 g (7.5%) — BestMalz Melanoidin — Korn — 70 EBC
300 g (5.6%) — BestMalz Munich Dark — Korn — 28 EBC
200 g (3.7%) — BestMalz Caramel Munich I — Korn — 90 EBC
60 g (1.1%) — Weyermann Carafa Special II — Korn — 1100 EBC

Humle og krydder

19 g (27 IBU) — Merkur (Hallertauer Merkur) 13.9% — Kok — 60 min

40 g (11 IBU) — Saphir 4.5% — Kok — 20 min

40 g (3 IBU) — Saaz 3.9% — Kok — 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Temperatur — 67 °C — 60 min

Gjærtype

Lallemand Köln

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

Pitch — 14 °C — 2 dager
Primær — 15 °C — 5 dager
Diacetyl — 19 °C — 7 dager

Kommentarer


[BBcode]