Pilsner Malt 5 EBC 5000 g
Precooked Rice 2 EBC 3000 g
Cara Pils 4 EBC 500 g
Acidulated Malt 5 EBC 400 g
Rice Hulls 0 EBC 200 g
Saaz 2.9 % 50 g 90 min
East Kent Golding 6.5 % 30 g 90 min
15l Meskevann, 15 l skyllevann. Topp opp gryte til preboil volum/BG.
3g CaCl 1g CaSO4 i meskevann og samme i skyllevann.
Mesk 65 grader 120 min, 78 grader 10 min.
90 min kok, NB! Første humle tilsettes kokekar ved start av skylling (FWH)
Tilsett Gjærnæring og Irish Moss siste 15 min.
Saflager W34/79
3L Starter
0.5dl kompakt slurry i 3l starter
10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar
Topp opp gjæringskar til 32l med kaldt springvann
OG 1069 i gjæringskar
1 min O2
Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 14 grader.
4 dager diacetylrest på 18 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
FG1008 og 8% alc i gjæringskar
6.8 l sukkerlake med 110 g sukker per 19 l fat gir to fat med 5.2 % alc
3kg tørr ris ble kokt først og så tilsatt mesk. Førte til kontinuerlig røring og svært vanskelig avrenning.