Klasse
1B Internasjonal lager
Brygget
15. august 2018
Flasket
6. september 2018
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
6
OG/FG
44 / 5
Bitterhet (IBU)
12,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 5 EBC 5000 g
Precooked Rice 2 EBC 3000 g
Cara Pils 4 EBC 500 g
Acidulated Malt 5 EBC 400 g
Rice Hulls 0 EBC 200 g

Humle og krydder

Saaz 2.9 % 50 g 90 min
East Kent Golding 6.5 % 30 g 90 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

15l Meskevann, 15 l skyllevann. Topp opp gryte til preboil volum/BG.
3g CaCl 1g CaSO4 i meskevann og samme i skyllevann.

Mesk 65 grader 120 min, 78 grader 10 min.

90 min kok, NB! Første humle tilsettes kokekar ved start av skylling (FWH)
Tilsett Gjærnæring og Irish Moss siste 15 min.

Gjærtype

Saflager W34/79

Gjærmengde

3L Starter

Informasjon om gjæring

0.5dl kompakt slurry i 3l starter
10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar
Topp opp gjæringskar til 32l med kaldt springvann
OG 1069 i gjæringskar
1 min O2

Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 14 grader.
4 dager diacetylrest på 18 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
FG1008 og 8% alc i gjæringskar
6.8 l sukkerlake med 110 g sukker per 19 l fat gir to fat med 5.2 % alc

Kommentarer

3kg tørr ris ble kokt først og så tilsatt mesk. Førte til kontinuerlig røring og svært vanskelig avrenning.


[BBcode]