Pilsner Malt 3 EBC 7000 g
Munich Malt 20 EBC 5600 g
Cara Munich II 120 EBC 2000 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Smoked Malt 6 EBC 100 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g
Smoked Malt = Stjørdalsmalt fra Roar Sandodden. Byttet ut Crystal med Cara Munich II.
Saaz 2.8 % 120 g 60 min
Hersbrucker 2.6 % 120 g 60 min
Saaz 2.8 % 80 g 10 min
Hersbrucker 2.6 % 80 g 10 min
Bobek 3.3 % 80 g 10 min
Vannjustering: Bock
To korker Lactol.
CaSO4 (meskevann): 5,5 gram
CaCl2 (meskevann): 8,25 gram
CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk): 11 gram
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram
50 liter meskevann
Ca 25 liter skyllevann
68 degrees for 90 minutes.
WLP833
4 + 8 l starter
10 grader 5 dager, 13 grader 11 dager og resten på 20 grader.
Kok 90 min.
Lager en «te» av tørket søt appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
2 rør Brewers Clarex = glutenfritt
Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter, og/eller kunstig karbonering på fat.