Klasse
1D Tysk pilsner
Brygget
17. februar 2019
Flasket
8. mars 2019
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
7,1
OG/FG
1,047 / 1,011
Bitterhet (IBU)
37,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

4,20 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
0,20 kg Acid (Sour) Malt (Ireks) (3,5 EBC)
0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC)

Humle og krydder

25,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 31,6 IBUs
20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 15 min - 4,6 IBUs
20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 1 min - 0,4 IBUs

Andre ingredienser

0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)

Meskeinformasjon

18,00 L Skyllevann
15,00 L Meskevann
0,1 g/L gips (mesk+skyll)
0,1 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,08 g/L epsom salt (mesk+skyll)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (kun skyllevann)

Name Description Step Temperat Step Time
Betaamylase Add 15,00 L of water at 67,0 C 62,0 C 20 min
Alfaamylase Heat to 70,0 C over 15 min 70,0 C 20 min
Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

430 mrd. celler

Informasjon om gjæring

holdt på 11,0 C til SG=1,024
rampet til 19,0 C over 38 timer
holdt på 19,0 C i 7 døgn
rampet til 0,0 C over tre døgn
holdt på 0,0 i noen dager før tapping

Kommentarer


[BBcode]