Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Lønnesirup, kandissukker, vaniljestang, kakao, sjokolade, kaffe, bourbon
Brygget
25. februar 2018
Flasket
7. juni 2018
Alkoholstyrke
11,7%
Farve (EBC)
141
OG/FG
1104 / 1018
Bitterhet (IBU)
49,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt, Rugmalt, Krystallmalt, Røstet bygg, Carafa Special I, Havregryn, røstede havregryn, Carafa Special III, Lønnesirup, Kandissukker.

Humle og krydder

Nugget og Willamette
Vaniljestang

Andre ingredienser

Bourbon (Jim Beam Double Barrel)
Kakaobønner
Sjokolade
Kaldtrekt Kaffe
Eikechips, medium toast

Meskeinformasjon

68 grader 90 min
77 grader 10 min

Gjærtype

WLP007 og WLP500

Gjærmengde

Se under

Informasjon om gjæring

To stk to-trinns startere med WLP007 på 20 grader greide ikke å dra i gang denne, så etter 13 dager (og total utgjæring på 0.008 SG), ble en god slump med slurry av WLP500 slengt oppi, temp økt til 22. Da ble det fart på sakene. Satte ned temp til 20 etter 10 dager, lot stå i 15 dager til, så overført til sekundær, etter kaldkræsj i fire dager.

Kommentarer


[BBcode]