Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
19. januar 2019
Flasket
17. mars 2019
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1,054 / 1,011
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
51,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

8.6kg Pale Ale malt 8.5 EBC
2 kg Vienna 5.5 EBC
0.4 kg Pale Crystal malt 75 EBC

Humle og krydder

30g Amarillo 9.2% 20 min
25g Centennial 8.5% 20 min
45g Amarillo 9.2% 10 min
45g Centennial 8.5% 10 min
45g Amarillo 9.2% 1 min
45g Centennial 8.5% 1 min
60g Citra 11.6% Tørrhumle 7 dager

Andre ingredienser

1 tabl Whirlfloc 15 min
1 ts gjærnæring 15 min
15 dråper Brewers Clarex

CaCl2 - 3.75 g mash + 2.65g sparge
MgSO4 - 7.39g mash + 5.21g sparge
CaSO4 - 16.01g mash+ 11.29g sparge
Lactic acid - 1.32ml sparge

Meskeinformasjon

Mesker 68 grader i 60 min
78 grader i 5 min

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

448 Billion

Informasjon om gjæring

Starter 2 pk i 2.5 liter
448 Billion celler

Gjæret 14 dager på 18 grader.
CC 2 dager før tapping
Trub tappet etter 1 dag
Gjær høstet dag 6

Kommentarer

Merknad til flasketapping :
Karbonert på fat 2/2-2019 og lagret til 17/3 før tapping på flaske.


[BBcode]