Klasse
10A Belgisk blond
Brygget
3. november 2018
Flasket
17. november 2018
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
19
OG/FG
1067 / 1008
Bitterhet (IBU)
19,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
27,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 5500 g
Melanoidin Malt 69 EBC 250 g
Wheat Malt 3 EBC 750 g
Aroma Malt 150 EBC 250 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 1000 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 270 g (karbonerinssukker)

(Melanoiden ble tatt med pga. en feilvurdering)

Humle og krydder

Saaz 3.5 % 50 g 60 min
Perle 9.0 % 10 g 60 min

Andre ingredienser

Vannjustering: (for 25 liter)
1 korker Lactol
CaSO4 (meskevann): 4,5 gram
CaCl2 (meskevann): 4,5 gram
CaCO3 (kun mesk): 9 gram
NaHCO3 (kun mesk): 4,5 gram

Gjærnæring og IrishMoss

Meskeinformasjon

45 liter meskevann-no sparge.

Mash step 66 °C 60 min
Mash step 78 °C 10 min

Gjærtype

SafAle T-58

Gjærmengde

3 pakker gjær

Informasjon om gjæring

Gjæren ble pitchet lavt, ned mot 14 grader

Kommentarer


[BBcode]