Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
10. mars 2018
Flasket
27. mars 2018
Alkoholstyrke
10,8%
Farve (EBC)
58
OG/FG
1092 / 1012
Bitterhet (IBU)
30,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
4000g Pilsnermalt
1300g Munich Malt 1
400g Aroma Malt
400g CaraMunich
400g Special B
250g Melanoidin Malt

Maltekstrakt:
2000g Lys Spraymalt
500g Hvete Spraymalt

Candisukker:
16oz Candi Syrup D-180

Humle og krydder

25g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 30,3 IBU.

Andre ingredienser

1 tablett Whirlfloc, 15 min kok
1 ts gjærnæring 15 min kok

Meskeinformasjon

21,8 liter vann, 66°C i 1 time. 78°C i 10 min. Skylte med 11,5 liter vann på 78°C.

Gjærtype

WLP545

Gjærmengde

2pk, 1,8 l starter

Informasjon om gjæring

20°C i 2 dager
21°C i 2 dager
22°C i 13 dager

Kommentarer

Medbrygger: Anders Valde


[BBcode]