Klasse
3C Doppelbock
Brygget
25. oktober 2017
Flasket
7. desember 2017
Alkoholstyrke
7,74%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1082 / 1023
Bitterhet (IBU)
28,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
12,0l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

1.45 Kg Pilsnermalt 3.9 ebc
3.95 Kg Munich malt 17.7 ebc
0.44 Kg Munich 2 110 ebc

Humle og krydder

11.7 gram Magnum kok i 60 minutter
20.4 gram Hallertau Mittelfrue kok i 15 minutter

Andre ingredienser

Vannjustering:
Meskevann 1.3 gram CaS04, 2.7 gram CaCl2, 1.8 gram CaC03, 3.6 gram NaHC03

Skyllevann 0.4 gram CaS04, 0.6 gram CaCl2

Meskeinformasjon

Dobbeldekoksjon.
Innmesk på 50 grader i 10 minutter
Tar ut 2.5 liter tykk mesk og varmer til 70 grader-holder i 15 minutter før varming til kok og koker i 15 minutter. -Tilbakeføring til mesk. Stabiliserer mesketemperatur på 70 grader og holder i 20 minutter. Tar ut 2.5 liter mesk og koker i 15 minutter.-Tilbakefører til meskekjel og stabiliserer temperaturen på 78 grader. Holder i 10 minutter og starter skylling.

Gjærtype

34/70 generasjon 3

Gjærmengde

500 milliarder

Informasjon om gjæring

Gjæres på 9 grader i 20 dager. Så opp til 13 grader i 4 dager før den kjøles ned til 2 grader i 3 uker

Kommentarer


[BBcode]