Klasse
3A Helles bock/maibock
Brygget
15. juni 2018
Flasket
6. juli 2018
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
17
OG/FG
73 / 18
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 4500 g
Munich Malt 20 EBC 2500 g

Humle og krydder

East Kent Golding 6.5 % 30 g 60 min
Saaz 3.9 % 20 g 60 min

Andre ingredienser

Calcium Chloride 4.00 g Mash water 3g i 18l meskevann 1g i 12l
skyllevann
Yeast nutrient 1.00 g End of boil
Irish moss 1.00 g End of boil

Meskeinformasjon

Mash step 69 °C 60 min

Gjærtype

Saflager W34/70

Gjærmengde

2,5L Starter

Informasjon om gjæring

Fermentation SafLager W-34/70 12 °C 5 days
Fermentation No yeast added 18 °C 15 days
2.5l av 3l starter med 2 pk 34/70 igangsatt samme morgen. Tilsatt uten dekantering. 2 min med O2 i
gjæringskar.

Kommentarer


[BBcode]